Hvordan få en ny partner

ekteskap konflikthåndtering parforhold Jun 23, 2021
Mange har opplevd at familielivet har tilspisset seg det siste året. Familier har vært sammen døgnet rundt. Krydrer vi det med bekymring for fremtiden og unntakstilstand på ubestemt tid, er stresstesten maksimert. 
 
Faktumet er at det er mulig å være sammen døgnet rundt, uten å oppleve å stå sammen. Da er det vanskelig å holde sammen.
 
Så da har jeg lyst å bidra med noen tips til hvordan du kan få en ny partner.
 
De er både forskningsbaserte og understøttet av egne erfaringer. Jeg har selv opplevd å få en ny ektemann. Uten å øke noen skilsmissetall.
 
Her er fire tips til hvordan du kan oppleve det samme:
 

1 ) Begynn med å se den partneren du har

 
Ikke bare se, som det motsatte av å overse. Jeg mener helt konkret å se PÅ den andre. Dere er kanskje i hverandres synsfelt døgnet rundt. Men det er ikke det sammen som å bli sett. Har dere øyenkontakt i løpet av dagen? Det skal ikke mange sekunder med øyenkontakt for å legge merke til hvordan den andre egentlig har det.
Sørg for at dere ser hverandre, ser på hverandre og finner hverandre i blikket til den andre.
Det skaper tilhørighet og trygghet når det stormer.
 

2 ) Se på hvordan du ser på partneren din

 
Vi ser hverandre ofte med et bakteppe. Spesielt når man har kjent hverandre lenge og vært gjennom mye på godt og vondt. Vi samler lett opp noen beskrivelser av hverandre som vi filtrerer den andres handlinger gjennom. «Alltid så glemsk». «Overfølsom og overreagerer.» «Tar ikke ansvar.» «Følger ikke med.» «Bryr seg ikke om detaljer.»
 
Arrester ditt eget filter. Hva om du ikke hadde filteret eller byttet det ut med et finere, hvem ser du da? Det er fascinerende å se hvordan folk kan endre seg, selv om de forblir den samme.
 
Her er en gylden regel for parforholdet:
 
Se din partner som du vil din partner skal se deg
 

3) Se utfordringene for det de er

 
Mer enn noen gang er det kanskje viktig å skille mellom de ulike konfliktene man har. Er det en konflikt mellom dere, eller noe som påvirker dere utenfra? Barneoppdragelsen, den økonomiske situasjonen, jobben eller etterslepet av et unntaksår? La ikke dette komme mellom dere, selv om dere ikke tenker likt. Løs det sammen.
 
Heller ikke definer parforholdet deres ut i fra hvilke konflikter dere står i. Det har vært en unntakstilstand, det er ikke tid for å redefinere familielivet og hvordan dere fungerer sammen. Dette er tiden for å holde fast på det som er bra, og la det være et felles ståsted hvor dere kan stå tett sammen til stormen har roet seg. Først da kan dere ta dere tid til å bygge opp igjen eller bygge videre.
 
Og om stormen har skapt mye kaos, ikke gi opp, søk hjelp!
 

4) Se etter det du vil se mer av

 
For å finne et sted å stå i stormen, se etter det unike ved din partner. Hva gjør deg trygg, hva har dere sammen, hva skaper deres «vi»? Det er lett å henge seg opp i alt man ønsker endring på.
 
Neste gang du kjenner behovet for å korrigere, kritiseres eller arrestere, stopp opp. Hold pusten og tell til ti. Deretter gi et kompliment. Ja, det er kanskje et klein tips, men ikke undervurder et godt kompliment selv om det ikke kommer fra dypet av hjertet. Så lenge du mener det du sier, og sier det uten forakt.
 
Anerkjenn det du vil ser mer av, sies det i møte med oppdragelse av barn. Det samme gjelder også i et ekteskap.
 
Elsk frem det du elsker, så vil partneren din bli det kjæreste du har.